Hungarikum : Bor különlegességek

hungarikumA Hungarikumok nemzeti értékek. Óvnunk és védenünk kell őket, hogy mi is hagyatékul hagyhassuk ezeket a remek ételeket, italokat, készítési technikákat gyermekeinknek, unokáinknak úgy ahogy azt mi is örökül kaptuk apáinktól, nagyapáinktól. Különleges boraink között egyedi, kézműves különlegességeket talál mely igazán jó választás lehet egy különleges alkalomra, ajándéknak de akár arra is, hogy ha ön az igazán jó minőségű bort kedveli, otthon egy finom vacsora mellé elkortyolgassák. A borok története nagyon messzire nyúlik vissza már az ókorban is fogyasztották ezt az ital, mely lehet fehér, vörös vagy rose. A fehér bor alkalmas lehet többek között egy finom fehér húsból készült étel mellé, míg a vörösbort a nehezebb ételekhez ajánlják, a rose pedig akár desszerthez is jó választás lehet. A borászat mint szakma talán nem olyan ismert pedig nagy hagyománya van hazánkban. Főbb bor termelő vidékeink tartozik többek között Villány, Eger, Tokaj, Badacsony. Nálunk innen származó különleges borokat is találhat.

You must be logged in to post a comment.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com