Egészséges életmód bio élelmiszerek fogyasztása

nyírfa cukorA bioélelmiszerek és biotermékek után egyre nagyobb a kereslet, hiszen egyre többen igénylik a vegyszer-, és adalékanyagoktól mentes élelmiszereket. A bioélelmiszerek hatóanyagokban gazdagabbak a “normál “mezőgazdaság által előállított termékeknél. Ebből következően kedvezőbb hatást gyakorol az emberi szervezetre. A biotermék olyan növényi és állati eredetű élelmiszer, takarmány, alapanyag, amelyet jogszabályokban rögzített szigorú szakmai előírásokat betartva szakminisztérium által elismert ellenőrző szervezet felügyelete mellett állítottak elő. Feldolgozott, több komponensből álló élelmiszerek esetében csak az minősül bioterméknek ami legalább 95%-ban tartalmaz bio összetevőt. A fogyasztónak joga van kérni az eladótól a bioeredetet igazoló tanúsítványt. A bio élelmiszereket a fogyasztók azért részesítik előnyben, mert biztonságosak, környezetbarátok, sőt jobb ízűek is. A termelők pedig arra hivatkoznak, hogy így megőrizhetik a természeti erőforrásokat, hasznosíthatják a melléktermékeket.

You must be logged in to post a comment.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com